14.2.2010

Zumban lumoissa

Viime keskiviikkona osallistuin ensimmäistä kertaa elämässäni zumba-tunnille. Kokemus oli niin energinen, että minusta tuli heti monia eri latinorytmejä yhdistelevän lajin fani. Zumban on kehittänyt 1990-luvulla kolumbialaissyntyinen fitness-ohjaaja, koreografi Alberto "Peto" Perez. Tunnilla oli mielettömän hauskaa keinahdella muun muassa samban, salsan ja merengue-rytmien tahtiin. Lanteiden tiukka vispaaminen, napa selkärangassa kiinni pitäen ei silti ollut helppoa. Oikeaoppiset askeleet ja rytmin löytäessäni huomasin myös jäykkyyteni vähitellen sulavan.

En ihmettele yhtään, että maailmalla zumba on yksi tämän hetken trendikkäimmistä lajeista.

Zumba polttaa kaloreita tehokkaasti. Tunnin hikoilun aikana paloi peräti 695 kcal.

Tässä yksi netistä löytämäni mainio zumba-video. Baila latino:)

5.2.2010

Pullapaasto

Tällä viikolla olen oivaltanut, että ehkä tärkein keinoni kilojen karkotukseen on kieltäytyminen makeista kokoustarjottavista.
Normiarjessa sokerisia houkutuksia on tyrkyllä usein. Pahimpina päivinä olen mussuttanut pullaa posket pullollaan parissa kolmessa tilaisuudessa. Nyt olen sanonut kohteliaasti kiitos ei tarjolla olleille ihanuuksille.

Herkkuihin sortuminen oli tällä viikolla lähellä Invictus-elokuvan ennakkonäytöksessä. Yleensä olen varustautunut leffaa varten megakokoisella karkkipussilla. Suurimman osan sen sisällöstä olen todennäköisesti hotkinut leffaa edeltävien mainosten aikana. Aluksi leffan katselu ilman herkkuja tuntui tosi tylsältä. Samaan aikaan huomasin aavistuksen verran ärtyväni ympäriltäni kuuluneista namipussien rapinasta. Onneksi tunne meni nopeasti ohi. Nyt inhimilliselle reaktiolleen voi vain naureskella.

Ihan ilman herkuttelua elokuva ei silti sujunut. Pihistin vieressäni istuneelta mieheltäni leffan aikana peräti viisi popcornia. Niistä jokaista maistelin yksitellen, hitaasti nautiskellen.

Hyvää Runebergin päivää kaikille!

2.2.2010

Läskille kyytiä

Liikkuminen yhdistettynä hyväntekemiseen on minua motivoiva yhdistelmä. Vuosi sitten osallistuin Amnestyn ja Mondo-lehden Matka maailman ympäri -haastekisaan Voittajat-nimisen joukkueen jäsenenä. Kuuden viikon puristuksen aikana kunto koheni urheillessani intomielisesti joukkueen hyväksi. Kisan päätyttyä tunsin olevani elämäni kunnossa.

Viime syksynä liikunta ei harmikseni mahtunut työ- ja opiskelukiireiden vuoksi kalenteriini. Sohvaperunoinnin seurauksena osa kiloista on hiipinyt salakavalasti takaisin.
Nyt kevättalven hypetys kohdallani on Läskillä lukutaitoa Nepaliin -kamjanja. Terveellisempää ja liikunnallisesti painottunutta elämää olen sitoutunut viettämään seuraavat kolme kuukautta. Kampanjan idea on loistava. Jokaisesta suomalaisten laihduttamasta kilosta tuntematon suomalainen lahjoittaja antaa 15 euroa Nepalin opettajankoulutuksen järjestämiseen. Superhyväntekijä on varannut tarkoitukseen peräti 10 miljoonaa euroa. Varojen käyttämistä kohdemaassa valvoo Ulkoministeriö. Kampanjaan mukaan lähteviä suomalaisia punnitaan muun muassa luterilaisten seurakuntien tiloissa. Ja tiedot lähteneestä läskistä kerätään THL:n kautta.

Tavoitteenani on karistaa kymmenisen kiloa. Se tuntuu isolta, mutta ei mahdottomalta haasteelta. Kiloja on nyt 91,4. Projektin etenemisestä bloggaan tästä eteenpäin viikoittain. Tsemppiä kaikille hyvää tekeville & kiloja karistaville siskoille ja veljille:)

Läskillä lukutaitoa
Amnestyn ja Mondon Matka maailman ympäri -haastekisa 20009