25.10.2010

Nyt on aika uudistaa kirkkoa


Nyt on aika uudistaa kirkkoa. Olen ehdolla Uudistusmielisten Tulkaa kaikki -ehdokaslistalta Vantaan seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon ja Rekolan seurakunnan seurakuntaneuvostoon.

Äänestä ennakkoon 1.-5.11.2010. Varsinaiset vaalipäivät ovat 14.-15.11.2010.

Yhteisen kirkkovaltuuston vaalissa ehdokasnumeroni on:27
Seurakuntaneuvoston vaalissa ehdokasnumeroni on:72

Suosittele Uudistusmielisiä Tulkaa kaikki ehdokkaita e-kortilla:

Tutustu Rekolan seurakunnan uudistusmielisiin Tulkaa kaikki ehdokkaisiin:

Ennakkoäänestysajat ja -paikat pääkaupunkiseudulla:

17.10.2010

JOTI - Jamboree On The Internet


Viikonvaihteessa kymmenet tuhannet partiolaiset ympäri maailmaa viettivät jamboreeta netissä (JOTI) ja radioaalloilla (JOTA). Itse osallistuin tapahtumaan Rekolan partiomajalla. Viikonloppuna yhteyksiä luotiin myös Vantaan radioamatööreihin, jotka piipahtivat paikan päällä esittelemässä mielenkiintoista toimintaansa.
Käytännössä viikonloppu vierähti dataamalla. Toisiin partiolaisiin yhteyksissä oltiin tapahtumaa varten luodun ircin kautta. Pelkästään englanninkielisiä kanavia oli ainakin 60, joista jokaiseen mahtui samanaikaisesti 60 keskustelijaa. Jokaisella kanavalla keskusteluita valvoi liuta moderaattoreita. Ihan häiriöttä jutustelu ei sujunut, sillä floodaajia ja trolleja riitti. Joillakin keskustelijoilla päätehtävä näytti Jotissakin olevan häiriköinti. Keskusteluiden valvojat näyttivät jakavan bannauksia suhteellisen nopeasti. Se oli hyvä juttu.
Yleistä jutustelua mielenkiintoisempaa oli keskustella muiden kanssa kahdenkeskisesti. Kontakteja tuli luotua muun muassa Maltalle, Cyprokselle, Meksikoon ja Uuteen Seelantiin. Omalta osaltani tästä syntyy uusi vuosittainen perinne. Paikallisista järjestelyistä kiitos kuuluu RMV:lle.

Scoutlink IRC

8.10.2010

Auta yhteisöä kummilapsen kautta

Tansania-valokuviani on esillä lokakuun 2010 ajan Espoossa, Tapiolan kirkossa, Kirkkopolku 6. Näyttely kertoo Suomen Lähetysseuran työntekijöiden arjesta, saavutuksista ja haasteista Tansaniassa. Dokumentaarisen näyttelyn teemoja ovat lapset ja kummikoulutoiminta, hengellinen elämä sekä vesi.


Mwanzan liepeillä toimiva Betlehemin esikoulu saa tukea Suomen lähetysseuralta. Päivän aikana lapset saavat lounaaksi mukillisen maissivelliä. Monille se on päivän ainoa lämmin ruoka. Luokkaa opettaa Irene Lukamisa(vas.). Alueen kummilapsityötä koordinoi Pia Pyhtilä.


Ngorongoron kansallispuistossa on maasai-kyliä. Puiston alueella maasailla on lupa harjoittaa paimentolaisuutta. Lisäksi monet maasait ansaitsevat elantonsa poseeraamalla värikkäissä asuissaan turisteille maksua vastaan.


Omakuva vuoden takaiselta matkalta.Lue lisää Lähetysseuran työstä Tansaniasta

Tapiolan kirkko

Kuuntele ajatuksiani Tansaniasta. Sydämeni missio -ohjelman on toimittanut Sari Lehtelä.