8.7.2009

Räväkkä tunnus herättää tunteet

Oulun seurakunnat ottavat kuun lopussa käyttöön uuden, 18-35-vuotiaiden nuorten aikuisten toimintaa kuvaavan tunnuksen. Samalla avataan myös edellä mainittuun kohderyhmään liittyvä Elossa.fi-sivusto. Vaikka Qtock-festareilla tapahtuvaan viralliseen lanseeraukseen on vielä hetki, niin kristillistä kirkkovenettä etäisesti muistuttava tunnus ei voi olla herättämättä hilpeyttä. Tunnus on saanut jo nyt netin keskustelupalstat eloon. Tilaa herkulliselle aiheelle on löytynyt myös monien päivälehtien sivuilta sekä verkkojulkaisuista.

Räväkkä tunnus saattaa kyllä hipoa joidenkin ihmisten huumorintajun ja mauttomuuden rajoja. Osa ihmisistä saattaa kokea naisen parasta paikkaa muistuttavan symbolin henkilökohtaisena, seksistisenä sekä alistavana loukkauksena.
Kävi oululaisten projektille miten tahansa, niin miksi kirkko ei saisi olla mainonnassaan perimmäisiin tunteisiin vetoava, räväkkä ja elämäniloinen? Entä pitäisikö kirkon keskittyä toiminnassaan pelkästään suruun ja synkistelyyn?

Yhteytensä jäsenistöön kadottaneelta luterilaiselta kirkolta vaaditaan uudistumista, mutta toisaalta samaan aikaan sen toivotaan pysyvän etäisenä ja byrokraattisesti jähmeänä.

Ota kantaa. Millä tavalla sinä uudistaisit luterilaisten seurakuntien toimintaa?

Oulun seurakuntien tiedote uudesta tunnuksesta & Elossa.fi-sivustosta>

1.7.2009

Kiitos ammattitaitoiselle myyjälle

Asiakaspalveluhenkisen myyjän tilannetaju ja nopeus auttoivat minut ilmiömäisen nopeaan suoritukseen vaateostoksilla. Aikaa tehokkaalle täsmäshoppailulle Pasilan asemalla minulla oli vain viisi minuuttia – junanvaihdon välillä. Tuossa ajassa oli siis pakko saada ostettua itselle uusi hellesäähän sopiva mekko. Ajatuksena tehtävä kuulostaa lähes mahdottomalta, sillä normaalisti vaateostoksilla ollessani minun on tapana kuluttaa tuhottoman paljon aikaa kuoseja tunnustellessani ja eri vaihtoehtoja vertaillessani.

Asemahalliin puolijuoksua kiirehtiessäni katseeni suuntautui lähtöraidettani lähimpänä olevan pienen vaateputiikin edessä olevaan rekkiin. Sen kohdalle päästyäni kaupan sisältä näkösälle ilmestyi ystävällinen myyjä. Olin tuskin ennättänyt kertoa hänelle vaatetoiveestani, kun jo seuraavassa hetkessä myyjä pyytää minua nostamaan kädet ylös ja samalla mekkokandidaatti sujahti ylleni. Koko ja väri olivat täydelliset, vaikka en ennättänytkään mallata asun sopivuutta peilin edessä. Mekko pois päältä myyjän avustuksella ja kassan kautta junaan. Aikaa shoppailuun kului korkeintaan kolme minuuttia. Tuon paremmin hellepäivän työmatka voi tuskin enää sujua.